Bondekultur i möte med akademikerkulturer i Sverige och Norge. En personlig pendling mellan skilda världar - Hodne, Bjarne (Tidsskrift for kulturforskning, 2013)
I bokas forord setter forfatteren publikasjonen inn i en nyere internasjonal trend, hvor nålevende forskere betrakter og bedømmer aktuell forskning, forskningsprosesser og forskningshistorie med utgangspunkt i egen biografi og sin egen vitenskapelige produksjon.