Et mediert nasjonsfellesskap - Ytreberg, Espen (Tidsskrift for kulturforskning, 2013)
Praktisk talt ingen av dem som i dag besøker Frognerparken, vet at den oppsto som et svar på hva man skulle gjøre med tomta etter den store Jubileumsutstillingen på Frogner i 1914, da utstillingen vel var ned-montert. Oppmerksomheten om Jubi-leumsutstillingen har også vært begrenset blant faghistorikerne. Den har fått mest oppmerksomhet som et kuriøst eksempel på rasediskriminering, siden den blant annet inneholdt "Kongolandsbyen", der en gruppe senegalesere var redusert til levende utstillingsobjekter.