Redaksjonelt - Lyngø, Inger Johanne (Tidsskrift for kulturforskning, 2006)
I skrivende stund har etnologer og folklorister nettopp vært samlet til den 30. nordiske etnolog- og folkloristkongressen. Kongressen fant sted i Stockholm og samlet over 200 deltakere - unge og gamle, etablerte gjengangere, men også nye friske skudd. At så mange ønsket å tilbringe varme og solfylte sommerdager inneklemt i auditorier og seminarrom, vitner på mange måter om levedyktige disipliner til tross for at både etnologer og folklorister ved universitetene organiseres under nye navn og instituttstrukturer. Dette nummeret av Tidsskrift for kulturforskning speiler samme levedyktighet. Artiklene viser både kontinuitet og fornyelse, og ikke minst ønsket og viljen om å ta opp prinsipielle og vitenskapsteoretiske sider ved fagenes utvikling.