Fredrik Skott 2008. Folkets minnen. Traditionsinsamling i idé och praktik 1919-1964. - Gustavsson, Anders (Tidsskrift for kulturforskning, 2009)
Fredrik Skott har framlagt en ämneshistorisk doktorsavhandling i historia i GöteÂborg. Hans tema gäller insamling i idé och praktik av traditionsmaterial till det folkloristiska arkivet i Göteborg från dess start 1919 fram till 1964. Det var från början folkets, i betydelsen landsbygdsbefolkningens, muntligt traderade minnen som skulle räddas undan glömskan.