Redaksjonelt - Telste, Kari (Tidsskrift for kulturforskning, 2009)
Formuleringen "Hjem på museum" kan virke som en selvmotsigelse. Et hjem er noe som skapes, det er en kreativ prosess som mennesker hele tiden er følelsesmessig engasjert i. Hvordan kan et museum fange inn slike hjemskapingsprosesser? Dette var et underliggende spørsmål på et nordisk seminar om Hjem på museum på Norsk Folkemuseum i juni 2007. Hensikten med seminaret var å åpne for diskusjon og refleksjon rundt prinsipielle tema som rekonstruksjon, konstruksjon og autentisitet og å dele praktiske erfaringer knyttet til arbeidet med å innrede hjem og bomiljøer.