Redaksjonelt - Fjell, Tove Ingebjørg (Tidsskrift for kulturforskning, 2009)
Før Ingar Sletten Kolloen skrev boken om Snåsamannen og før Snåsamannen var på alles lepper og i alle kanaler, gjorde en masterstudent i Bergen et feltarbeid på presentasjonen av folkelige behandlere i moderne medier. En av de folkelige behandlerne var nettopp Snåsamannen. Med utgangspunkt i masteroppgaven har Siri Jannicke Wasa Hoff skrevet artikkelen ""Ja, vi tror på Snåsamannen." Fortellinger om folkemedisin i moderne massemedia" for tidsskriftet. Den handler om hvordan medier presenterer og viderefører en folkemedisinsk fortelletradisjon og om veien fra folkemunne til førsteside.