Iver B. Neumann: Norge - en kritikk. Begrepsmakt i Europa-debatten - Hylland, Ole Marius (Tidsskrift for kulturforskning, 2002)
Iver Neumanns bok er en historisk gjennomgang av de begreper og forståelser som har representert ’Norge’, samt en analyse av hvordan norsk europadebatt i realiteten har vært en kamp om begreper.