Erik Kaas Nielsen 2000: Den der er forkølet skal i fængsel - en bog om børns leg og fortællinger. En udvalgt og redigeret samling af artikler skrevet i årene 1967-1999 - Østberg, Berit (Tidsskrift for kulturforskning, 2003)
Det var to tosser. De hed Dum og Ingen. En gang var Dum og Ingen oppe i et højhus. Så falt Ingen ud af et vindue, og Dum løb ned til en betjent og sagde: "Ingen er falt ud af et vindue!" "Sig mig, er De dum?" "Ja, hvor ved De det fra?" Vitsen leser vi i Erik Kaas Nielsens siste bok, "Den der er forkølet skal i fængsel", fortalt av en 9 år gammel pike i 1969. I Homers Odysseen finner vi den eldste skrevne varianten, om Odysseus som overlistet kyklopen Polyfemos ved å si at han het Ingen. Og selv om vi ikke tror at denne historien har vandret fra barn til barn i to og et halvt tusen år, registrerer vi at en spøk som ble oppfattet som morsom noen århundrer før Kristus, også kan fange barn i mediesamfunnet.