Redaksjonelt - Lyngø, Inger Johanne (Tidsskrift for kulturforskning, 2005)
Dette nummeret av Tidsskrift for kulturforskning speiler tydelig at tidsskriftet har sine røtter i den etnologiske og folkloristiske forskningstradisjonen. Her er artikler med så vel historiske som samtidige emner, artiklene tar også opp spørsmål knyttet til kildepluralisme og teorimangfold.