Redaksjonelt - Lyngø, Inger Johanne (Tidsskrift for kulturforskning, 2004)
Dette nummeret av Tidsskrift for kulturforskning viser mangfoldet i dagens kulturforskning, men artiklene viser også at dagens kulturforskning ikke befinner seg i et elfenbenstårn da alle de fire artiklene tar opp tema og problemstillinger som er aktuelle i sen-moderne multikulturelle samfunn. Mangfold og aktualitet kan derfor stå som motto for nummeret enten artiklene handler om klassereiser, miljø og forurensingsproblemer, om mannlige flyktninger i eksil eller hvordan kulturelt mangfold er blitt og blir presentert på museer. Sistnevnte bidrag tar opp tråden fra forrige nummer av tidsskiftet som hadde som tema kulturell ulikhet på museum. Det viser kanskje at tidsskriftet også er blitt et organ for museumsrelaterte problemstillinger?