Berit Synøve Thorbjørnsrud (red.) Evig din? Ekteskaps- og samlivstradisjoner i det flerreligiøse Norge - Telste, Kari (Tidsskrift for kulturforskning, 2005)
Bør likestillingsloven gjelde i religiøse trossamfunn? Skal menn og kvinner ha lik rett til skilsmisse og gjengifte? Gir kjærlighetsekteskap eller arrangert ekteskap best grunnlag for et varig samliv, og hva med homofiles rett til å inngå partnerskap? Dette er spørsmål som ulike trossamfunn i Norge må ta stilling til. De berører ikke bare religioner som er relativt nye i Norge, som islam eller hinduisme, men kan være vel så kontroversielle for Den norske kirke, Den katolske kirke og ulike kristne trossamfunn.