Et fotografisk gjennombrudd. Fotografisk og nasjonal modernisering i fotografen Anders Beer Wilses bildeproduksjon ca. 1900-1910 - Bjorli, Trond (Tidsskrift for kulturforskning, 2014)
Anders Beer Wilse (1865-1949) er kjent som en av Norges største fotografer i det 20. århundre. Dette er svært fortjent. Wilse var både svært dyktig, flittig, og ikke minst ambisiøs. En viktig grunn til hans berømmelse er likevel at hans inntreden i norsk fotografi falt sammen med en fotografisk og nasjonal modernisering. Det er sannsynligvis denne kombinasjonen av dyktighet og et sammenfall av teknologiske, kulturelle og historiske hendelser som gjorde Wilse til den største fotografkjendisen i norsk historie noensinne.