Mads Langnes 2018. Utskiftningsrett og gardsskipnad - innmarksutskiftingar, tun og teigblanding i tre ulike landslutar - Halberg, Maren Kværness (Tidsskrift for kulturforskning, 2020)
Boka er en omarbeidet versjon av doktorgradsavhandlinga Mads Langnes forsvarte ved Det humanistiske fakultetet, UniversiÂtetet i Bergen i 2015. Den tar for seg innmarksutskiftninger og undersøker og drøfter omfanget av, årsakene til og virkningene av dem i de tre områdene Lom (Nord-Gudbrandsdalen), Ullensvang (HarÂdanger) og Veøy (Romsdal).