Kerstin Gunnemark (red.) 2016. Sommarliv. Minnen, drømmar och materialitet - Lyngø, Inger Johanne (Tidsskrift for kulturforskning, 2019)
Ordet sommerhus vekker assosiasjoner, minner og sterke følelser for oss nordboere og andre som har våre steder i denne delen av Europa der sommerdagen er lang, natten lys og himmelen alltid blå! Kjært barn har mange navn: "De kallas sommarstugor, - torp, - hus, - villor, - landställen respektive sommarnöjen", skriver bokens redaktør Kerstin Gunnemark, i innledningskapitlet.