Arne Lie Christensen 2015. Ut i det fri. Livet på setra, hytta og landstedet - Gunnemark, Kerstin (Tidsskrift for kulturforskning, 2017)
Bokens omslag är illustrerat med ett tavelmotiv, en liten röd stuga med vita knutar omgiven av höga barrträd vid strandkanten av en sjö. Tavlan med guldram är upphängd på en gammal omålad brädvägg. IlluÂstrationen är signifikant för bokens innehåll med målsättningen att problematisera dagens föreställningar om och idealiseringen av boendet i små fritidshus i den orörda norska naturen.