Kjartan Fløgstad 2016. Etter i saumane. Kultur og politikk i arbeidarklassens hundreår - Gilje, Nils (Tidsskrift for kulturforskning, 2017)
Kjartan Fløgstads essaysamling Etter i saumane. Kultur og politikk i arbeidarklassens hundreår tar sikte på å vise "korleis borgarskapets ideologiske klesplagg heng i hop, eller raknar i saumane". Verdigrunnlaget i boka er det Fløgstad kallar ein "proletarisk etos". Det dreier seg om tenkemåtar og talemåtar til arbeidarar på fabrikkar, i gruver, på sjøen og på andre arbeidsplassar.