Redaksjonelt - Eriksen, Anne; Kverndokk, Kyrre (Tidsskrift for kulturforskning, 2016)
Den 3. juni i år fylte professor Bjarne Rogan 70 år. Vi markerer jubileet og Rogans store innsats for fagene våre med å gjøre dette nummeret av Tidsskrift for Kulturforskning til et festskrift til ham. Rogan har bak seg en førti år lang forskerkarriere. Han ble Cand. Philol. ved Universitetet i Oslo i 1975 med hovedfag i fransk, og med historie og engelsk i sin fagkrets. Hovedoppgaven handlet om fransk språkhistorie, og i årene som fulgte underviste han i fransk språk og språkhistorie ved samme universitet. Samtidig studerte han videre. I 1982 ble han forskningsstipendiat NAVF i etnologi, og fire år senere disputerte han som dr.philos. Samme år, i 1986, ble han ansatt som førsteamanuensis i etnologi ved Universitetet i Oslo, og han har vært professor fra 1993.