Helene Aarseth: Moderne Familieliv - den likestilte familiens motivasjonsformer. Oslo: Cappelen Damm akademisk 2011, 130 sider. - Wiik, Kenneth Aarskaug (Sosiologi i dag, 2012)
Moderne familieliv - den likestilte familiens motivasjonsformer er basert på Helene Aarseths doktorgradsavhandling fra 2008, Hjemskapingens moderne magi. Boka- bygger på dybdeintervjuer med foreldrepar i 40-årene som er "ganske vanlige- og ganske spesielle". Samtidig som parene lever vanlige liv i typiske kjernefamilier- med to eller flere barn i skolealder, realiserer de ideen om et dobbelt likestilt- familieliv, det vil si at begge parter har lik arbeidstid med like muligheter for- karriere og at de deler ansvaret for familien likt mellom seg...