"Hun oppfattes sikkert veldig som norsk" - om betydningen av etnisk minoritetsbakgrunn når kandidater vurderes - Bråten, Beret (Sosiologi i dag, 2011)
Denne artikkelen undersøker om og i tilfelle hvordan, etnisk minoritetsbakgrunn har betydning ved utvelgelse og rangering av kandidater på valglister ved lokale valg. Spørsmålene utforskes gjennom analyser av et intervjumateriale med lokale ledere fra fire ulike politiske partier. Betegnelsen "norsk" framstår i intervjumaterialet som en karakteristikk av enkelte representanter med etnisk minoritetsbakgrunn. Ett av spørsmålene som undersøkes, er hvilken mening betegnelsen tillegges og hvilken betydning den kan ha i en seleksjonsprosess.