Furseth, Inger (red.) (2015). Religionens tilbakekomst i offentligheten? Religion, politikk, medier, stat og sivilsamfunn i Norge siden 1980-tallet - Fuglseth, Kåre (Sosiologi i dag, 2016)
Denne boka er eit resultat av eit femårig forskingsprosjekt om rolla religion spelar i dei nordiske landa (2009-2014), eit prosjekt med utgangspunktet i det norske forskingsinstituttet KIFO (Stiftelsen Kirkeforskning). Ho tek berre opp tilhøve i Noreg. Seinare kjem det ei bok med samanlikningar av stoda i dei nordiske landa.