Ulrick Beck & Elisabeth Beck-Gernsheim (2014). Distant Love. - Danielsen, Kirsten (Sosiologi i dag, 2015)
Boken Distant love av Ulrich Beck og Elisabeth Beck-Gernsheim utvider vår forståelse av hva det betyr å være familiemenneske i den globale tidsalder. Boken bygger på et rikt kildemateriale og gjør bruk både av skjønnlitterære og samfunnsvitenskapelige tekster som belyser ulike sider ved den globale familien - eller kjærlighet på distanse. Forfatterne spør blant annet hvordan det kan ha seg at kjærlighet og familie har blitt globaliseringens skjæringspunkt. Tidligere var globalisering noe som bare indirekte berørte det personlige livet. Globalisering dreide seg om pengemarkedet, storkapitalen og de globale selskapers "tyranni". Nå derimot har globaliseringen slått inn i familielivet. "Large scale society takes place between people", sier Fredrik Barth. Globalisering endrer forholdet mellom folk. Den globale familien kommer ifølge forfatterne i to utgaver: 1) Den multilokale familie med medlemmer som bor spredt, gjerne i forskjellige verdensdeler. Arketypen er en filippinsk gift kvinne som arbeidsmigrerer til Europa og overlater barna til besteforeldre eller andre slektninger. 2) Den andre form for verdensfamilie er par som bor sammen, men som kommer fra forskjellige land.