Unge mænd mellem homosocialitet og homoseksualitet - Rasmussen, Anders Haahr; Wøldike, Morten Emmerik (Sosiologi i dag, 2015)
I artiklen drøftes unge mænds sociale omgangsformer og intimitet i en senmoderne dansk kontekst. Artiklen tager konkret afsæt i essayet Mikkels pik. En beretning om venskab og kønsorganer, hvor den ene forfatter har berettet om et slæng af sine mandevenner og deres begejstring for en af gutternes lem, som af og til bliver vist frem, berøres og tages i munden af de andre. I artiklen, som er formet som en mailkorrespondance mellem de to forfattere, drøftes spørgsmålet om, hvorvidt mandefællesskabets samvær - og intimitet og socialitet mellem mænd mere generelt - i dag er betinget af en streng heteronormativ og homofobisk ramme eller om denne baggrundsramme er under opløsning i disse år på grund af et mere afdramatiseret forhold til homoseksualitet. Den anden forfatter argumenterer for et mere sanselig-fænomenologisk blik på mandefællesskabet, der anlægger et bredere perspektiv på lyst og interesser mellem mænd, seksualitet og kønsforhold - og som måske også bedre kan indfange mulige nybrud og aktuelle forandringstendenser i unge mænds intimitet og omgangsformer. Som afslutning peges på behovet for forskellige perspektiver og mere forskning til at belyse og indfange kompleksiteten i unge mænds homosociale samvær og de intimitetsformer, der lader sig registrere i ungdomskulturen i disse år.