Kulturpolitikk og sosiologi - Larsen, Håkon; Mangset, Per (Sosiologi i dag, 2014)
Forskning om kulturpolitikk skjer i Norge i dag særlig innenfor tverrfaglige forskningsmiljøer, som Institutt for medier og kommunikasjon ved UiO, Institutt for kultur, kommunikasjon og språk ved BI og Institutt for kultur og humanistiske fag ved Høgskolen i Telemark. Det foregår også en god del forskning og utredning om kulturpolitikk ved forskningsinstitutter som Telemarksforsking, Agderforskning og Bygdeforskning. Både i og utenfor Norge har slik forskning i høy grad blitt utviklet ved universiteter og høyskoler som har tilbudt studieprogrammer i "cultural policy", "cultural administration" eller "cultural studies".