Innledning - Europa og europeisering - Hegnes, Atle Wehn (Sosiologi i dag, 2014)
Temaet for dette nummeret av Sosiologi i dag er Europa og europeisering. I samfunnsforskning og dagligtale er europeisering et begrep som retter oppmerksomheten mot en rekke ulike endringsprosesser og fenomen. I stort dreier det seg om hvordan Europa og ’det europeiske’ påvirker og påvirkes. Politikk, lover, offentligheter, skolesystem, grenser, identiteter og medier er noen eksempler på tema fra studier av Europa og europeiseringens ulike former.