Pausens potensial - Hegnes, Atle Wehn; Larsen, Håkon (Sosiologi i dag, 2012)
Pauser har vært et undertematisert fenomen i sosiologien. Pauser inkluderes og beskrives i analyser hovedsakelig for å gi mening til den aktiviteten det egentlig fokuseres på, uten at pausene selv blir gjort til gjenstand for ytterligere refleksjon. I dette nummeret retter vi hovedfokus mot pausen, og ikke arbeidet; det uvirksomme fremfor det virksomme, det ubetydelige fremfor det betydelige.