Edlund, Lars-Erik og Elzbieta Strzelecka under medverkan av Thorsten Andersson (red) 2017: "Mellannorrland i centrum" - Akselberg, Gunnstein (NAMN OG NEMNE, 2019)
Boka Mellannorrland i centrum er eit heidersskrift til professor Eva Nyman i høve av at ho i januar 2017 slutta som tilsett ved Mittuniversi-tetet i Sverige. Mittuniversitetet er eit nettverksuniversitet i regionen om-kring det geografiske midtpunktet i Sverige med campus på to stader: Sundsvall og Östersund. Eva Nyman er mellom anna ein markant stad-namngranskar, og mange av artiklane i boka har stadnamn som tema.