Plurala ortnamn: Föredrag från ett symposium i Uppsala 6âˆ’7 oktober 2016. Utgivna av Staffan Nyström & Mats Wahlberg - Haslum, Vidar (NAMN OG NEMNE, 2020)
Plurale stedsnavn, stedsnavn med flertallsendelse, er et tema som har opptatt navneforskere siden 1800-tallet og som har blitt livlig diskutert i de siste seksti år. Problemet er at mange stedsnavn har en endelsesmorfologi som ikke samsvarer med den appellative bruken i språksystemet. Dette misforholdet, der navnesystemet går sine egne veier, kan påvises på flere plan: genustilordning, kasusbruk, bestemthetsmarkering - og altså også pluralmarkering.