Scandinavian Names and Naming in the medieval North-Atlantic Area - Pihl, Elin (NAMN OG NEMNE, 2019)
I april 2014 hölls NORNAs 44:e symposium i Caen i Normandie och temat var skandinaviska namn och namngivning i området kring Nordat-lanten under medeltiden. I den efterföljande rapporten ingår 13 artiklar som berör temat. De allra flesta behandlar vikingarnas spår i ortnamn eller personamn i Normandie eller i Storbritannien, vissa med jämförelse med namnbestånden i Skandinavien. I rapporten kommer artiklarna i ordning efter författarnas efternamn men jag har valt att samla dem efter vilket geografiskt område författarna har undersökt och presenterar först de ar-tiklar som behandlar namn i Normandie, därefter de som behandlar namn i Storbritannien, sedan följer ett par artiklar som jämför Normandie och Storbritannien och slutligen två som har en annan inriktning.