Olaf Husby 2017: Innvandreres morsmål: En ressursbok for lærere - Thomassen, Aïda Leistad; Ness, Åshild (NOA - Norsk som andrespråk, 2019)
Olaf Husbys Innvandreres morsmål: En ressursbok for lærere (Fagbokforlaget 2017) søker å gi lærere i skolen en oversikt over hovedtrekkene i ti store innvandrerspråk i Norge, og fungere som et oppslagsverk i opplæringen av elever med andre morsmål enn norsk. Det er ingen tvil om at behovet for en bok som Innvandreres morsmål er til stede, og Husby, som tidligere har skrevet gode, kortfattede framstillinger av somali, filipino og vietnamesisk fra et sammenlignende perspektiv, har et godt utgangspunkt for å ta på seg denne oppgaven.