Dansk (og norsk) persepsjon av norske fonemkontraster - Landmark, Eivind (NOA - Norsk som andrespråk, 2019)
Nordisk nabospråkfo~ståelse er et emne som fra tid til annen er framme i offentlighetens lys - enten anledningen er et utekstet fjernsynsprogram eller et nordisk politikermøte. Fra vitenskapelig side er det ~jort noen framstøt for å granske språkforstÂ·åel~en nordiske granner imellom, jfr. Haugen (1953), Lindgren (1972), Ohlsson (1972), Grannspråk (1975), Maurud (1976), Elert (1981'). Enkelte av disse arbeidene omhandler persepsjonÂ·på lydplanet. Det er også emnet for denne undersøkelsen, som gjelder noen problemer på fonetisk/ fonologisk nivå i danskers persepsjon av norsk.