Å oppnå sine kommunikative mål som andrespråksbruker - Horbowicz, Paulina (NOA - Norsk som andrespråk, 2014)
Artikkelen er en analyse av gjentakelser brukt av første- og andrespråksbrukere av norsk i en hverdagslig samtale. Termen gjentakelse blir brukt om ytringer som repeterer den andre talerens ytring i samme eller reformulert form. I det analyserte datakorpuset finner man en klar forskjell når det gjelder frekvensen av denne strukturen i talen til norske og polske informanter. Hos polske brukere av norsk som andrespråk er denne strukturen ikke frekvent, og der den blir produsert, er den ofte formelt og/eller funksjonelt uidiomatisk. Artikkelen drøfter grunner til og konsekvenser av slik manglende bruk i lys av gjentakelsens samtalestrategiske rolle og peker på at dette kan oppfattes som uhøflig av norske samtalepartnere.