Kommunikativ kompetanse - Parks, Catherine A. (NOA - Norsk som andrespråk, 2019)
Kommunikativ kompetanse er et relativt nytt begrep i språkundervisningen. Ideen bak begrepet kom fra en reaksjon mot bruken av studieplaner for fremmedspråk som la for mye vekt på de grammatiske og semantiske trekkene i et språk og for lite vekt på hvordan man egentlig bruker språket for å kommunisere.