Tilsvar til Sandøy, Conzett, Kristoffersen og Nesse - Johnsen, Sverre Stausland (Norsk Lingvistisk Tidsskrift, 2020)
I 2016 kom det fyrste bandet i verket Norsk språkhistorie ut. Bandet heiter Mønster, og eg skreiv ein kritisk omtale (frå no "SJ") av dette bandet i Norsk lingvistisk tidsskrift 37, der eg særleg vurderte om bandet nådde målet om å verta eit referanseverk for norsk språkhistorie. I Norsk lingvistisk tidsskrift 38 kom Helge Sandøy, Philipp Conzett, Gjert Kristoffersen og Agnete Nesse med "svar på omtalen" (frå no "SCKN"), og dei gjer det "både som redaktørar for verket og forfattarar i [Mønster]" (s. 93-94). Lagt i hop har SCKN skrive vel tretti prosent av kapittelinnhaldet i Mønster.