Latin-Amerika-norsk: Noen første observasjoner - Kinn, Kari; Stokka, Marie Lund; Pájaro, Verónica (Norsk Lingvistisk Tidsskrift, 2024)
Norsk som arvespråk i USA og Canada, også kjent som amerikanorsk, er et forskningsfelt med lange tradisjoner. Norsk som arvespråk i andre kontekster er derimot nærmest ukjent terreng. Denne artikkelen presenterer noen første observasjoner av norsk som arvespråk i en hittil uutforsket kontaktsituasjon, nemlig Latin-Amerika.