Et grammatisk uttrykk for nærhet: psykologisk proksimale possessiver i norsk - Kinn, Kari (Norsk Lingvistisk Tidsskrift, 2020)
Denne korte artikkelen diskuterer possessivkonstruksjoner som Anne min, som uttrykker psykologisk nærhet. Det argumenteres for at disse konstruksjonene er et proksimalt motstykke til psykologisk distale demonstrativer (Johannessen 2006 og senere arbeider), og at de kan analyseres som et eksempel på talerorÂientert betydning knyttet til syntaktiske trekk i kanten av fasene i den syntaktiske derivasjonen.