Om bruk av Oslo-testen for å undersøke oslomålet - Stjernholm, Karine; Ims, Ingun Indrebø (Norsk Lingvistisk Tidsskrift, 2014)
Internett har åpna nye muligheter for å nå fram til store mengder mennesker raskt, og forskere kan få tilgang til svært store datasett på en svært lite ressurs-krevende måte. Denne tilgangen til store datamengder åpner for nye meto-dologiske muligheter og utfordringer. I denne artikkelen sammenlikner vi data fra Oslo-testen, en elektronisk spørreundersøkelse med over 115 000 svar, og Norsk talespråkskorpus - Oslodelen (NoTa), som inneholder opptak med 166 informanter fra Oslo-området. I tillegg drøfter vi metodologiske utfordringer knytta til elektroniske spørreundersøkelser, og vi ser på hva slags teoretisk rammeverk vi kan tolke dataene inn i.