Janne Bondi Johannessen og Kristin Hagen (red.): Språk i Norge og nabolanda. Ny forskning om talespråk - Laanemets, Anu (Norsk Lingvistisk Tidsskrift, 2017)
Bogen Språk i Norge og nabolanda: Ny forskning om talespråk er en artikelsamling, som formidler den nyeste viden inden for talesprogsforskningen. Bogen består af et indledende kapitel samt 13 artikler skrevet af 21 førende sprogforskere i Norden. Artiklerne er inddelt i tre overordnede emneområder: Syntaks: Ordstilling og konstruksjoner (5 artikler), Morfologi og fonologi (4 artikler) samt Leksikografi: leksikalske ord, partikler og funksjonsord (4 artikler). Der findes bidrag skrevet på både norsk og svensk. Alle artikler er udstyret med et indledende abstrakt samt et engelsk ditto sidst i artiklen.