Tilhøvet mellom konservative, moderate og radikale former i nynorsk - ein studie av nynorskskrivaren sine språklege intuisjonar og val - Helset, Stig J. (Maal og Minne, 2016)
Artikkelen er ein empirisk studie i kva for språklege former som blir rekna som høvesvis konservative, moderate og radikale i nynorsk skriftspråk mellom eit utval kompetente nynorskbrukarar. Samstundes syner artikkelen kva for former dei same nynorskbrukarane seier at dei brukar sjølve. Konklusjonen er at det er stor konsensus mellom respondentane om kva for former som fell under dei nemnde kategoriane for nokre av dei granska språklege fenomena, medan det er langt mindre konsensus for andre, og vidare at det er ein klar tendens til at respondentane rapporterer at dei brukar moderate former.