Annette Lassen: Islændingesagaernes verden. - Horn, Anna Catharina (Collegium Medievale, 2019)
Etter at samtlige islendingesagaer og tåtter ble oversatt til dansk og utgitt i 2014, utgis nå en serie med et utvalg av disse oversatte islendingesagaene. I den forbindelse har redaktør Annette Lassen skrevet en introduksjonsbok, Islændingesagaernes verden. Oversettelsene er beregnet på et bredt publikum, og denne introduksjonsboken blir leserens inngang til dette litterære universet. De 15 kapitlene utgjør 165 sider, i tillegg kommer litteraturliste. Mange av kapitlene er korte, bare på et par sider, men de favner likevel de store kjernespørsmålene innen forskning på islendingesagaene, her formidlet på en lettfattelig måte.