Audun Dybdahl: Primstaven i lys av helgenkulten: Opphav, form, funk- sjon og symbolikk. - Baklid, Herleik (Collegium Medievale, 2016)
Audun Dybdahl har med denne boka gitt oss en lenge etterlengtet monografi om primstaven. Primstaven er ikke bare interessant fordi den representerer fortidig tids-regning og er en evighetskalender, men også fordi den er et kulturhistorisk fenomen i skjæringspunktet mellom kirkelig og folkelig tradisjon. Hittil har standardverket om tidsregning og primstavtradisjon vært Brynjulf Alvers bok Dag og merke fra 1970/1981. Men denne boka er klart mer kortfattet m.h.t. selve primstaven.