Lisbeth Andreassen Chumak, Ingun Aastebøl, Kari Sommerseth Jacobsen 2009. Skoglandet Solør-Odal.
PDF

Hvordan referere

Natland, S. (2011). Lisbeth Andreassen Chumak, Ingun Aastebøl, Kari Sommerseth Jacobsen 2009. Skoglandet Solør-Odal. Tidsskrift for Kulturforskning, 10(1). Hentet fra https://ojs.novus.no/index.php/TFK/article/view/437

Sammendrag

Å plassere Skoglandet på kartet I forordet til boka Skoglandet Solør-Odal beskrives området som så mangt: En skog, en elv, en grense. Det beskrives som et sted mange kommer fra, flytter til, reiser gjennom, besøker. La det være sagt med det samme: Jeg tilhører dette Skoglandet. Jeg vokste opp der, og jeg har kommet tilbake til Skoglandet. Etter å ha pendlet mellom Vestlandet og Østlandet noen år, vet jeg noe om at betegnelsen Skoglandet ikke kunne vært en bedre egnet tittel for det geografiske området boka omhandler. For meg begynner Skoglandet noen timers kjøring etter at jeg har passert vestlandets fossende elver, stupbratte fjellsider, Filefjell og Valdres.

PDF
Forfattere beholder opphavsretten og gir tidsskriftet rett til første publisering av arbeidet. En Creative Commons-lisens (CC BY-SA 4.0) gir samtidig andre rett til å dele arbeidet med henvisning til arbeidets forfatter og at det først ble publisert i dette tidsskriftet.