Margareta Nockert og Göran Possnert 2002. Att datera textilier
PDF

Hvordan referere

Vedeler, M. (2003). Margareta Nockert og Göran Possnert 2002. Att datera textilier. Tidsskrift for Kulturforskning, 2(1). Hentet fra https://ojs.novus.no/index.php/TFK/article/view/422

Sammendrag

Att datera textilier er en bok om hvilke muligheter som finnes til å datere historiske og arkeologiske tekstiler. Boken har et sterkt fokus på radiologisk datering, og da spesielt gjennom tandemakseleratorsystemet. En stor del av boken presenterer nye og til dels oppsiktsvekkende dateringer av velkjent materialtilfang fra Norden, fortrinnsvis fra Sverige og Norge. Her får vi resultater av akseleratoranalyser utført over en rekke år på 1990-tallet, i en periode hvor det foregikk en suksessiv utvikling og forbedring av denne metoden. Forfatterne henvender seg i første rekke til museumssektoren og til humanister innenfor tekstil og draktvitenskap.
PDF
Forfattere beholder opphavsretten og gir tidsskriftet rett til første publisering av arbeidet. En Creative Commons-lisens (CC BY-SA 4.0) gir samtidig andre rett til å dele arbeidet med henvisning til arbeidets forfatter og at det først ble publisert i dette tidsskriftet.