Erik Kaas Nielsen 2000: Den der er forkølet skal i fængsel - en bog om børns leg og fortællinger. En udvalgt og redigeret samling af artikler skrevet i årene 1967-1999
PDF

Hvordan referere

Østberg, B. (2003). Erik Kaas Nielsen 2000: Den der er forkølet skal i fængsel - en bog om børns leg og fortællinger. En udvalgt og redigeret samling af artikler skrevet i årene 1967-1999. Tidsskrift for Kulturforskning, 2(2). Hentet fra https://ojs.novus.no/index.php/TFK/article/view/411

Sammendrag

Det var to tosser. De hed Dum og Ingen. En gang var Dum og Ingen oppe i et højhus. Så falt Ingen ud af et vindue, og Dum løb ned til en betjent og sagde: "Ingen er falt ud af et vindue!" "Sig mig, er De dum?" "Ja, hvor ved De det fra?"

Vitsen leser vi i Erik Kaas Nielsens siste bok, "Den der er forkølet skal i fængsel", fortalt av en 9 år gammel pike i 1969. I Homers Odysseen finner vi den eldste skrevne varianten, om Odysseus som overlistet kyklopen Polyfemos ved å si at han het Ingen. Og selv om vi ikke tror at denne historien har vandret fra barn til barn i to og et halvt tusen år, registrerer vi at en spøk som ble oppfattet som morsom noen århundrer før Kristus, også kan fange barn i mediesamfunnet.
PDF
Forfattere beholder opphavsretten og gir tidsskriftet rett til første publisering av arbeidet. En Creative Commons-lisens (CC BY-SA 4.0) gir samtidig andre rett til å dele arbeidet med henvisning til arbeidets forfatter og at det først ble publisert i dette tidsskriftet.