Olaf Husby 2017: Innvandreres morsmål: En ressursbok for lærere
PDF

Hvordan referere

Thomassen, A. L., & Ness, Åshild. (2019). Olaf Husby 2017: Innvandreres morsmål: En ressursbok for lærere. NOA - Norsk Som andrespråk, 35(1). Hentet fra https://ojs.novus.no/index.php/NOA/article/view/1664

Sammendrag

Olaf Husbys Innvandreres morsmål: En ressursbok for lærere (Fagbokforlaget 2017) søker å gi lærere i skolen en oversikt over hovedtrekkene i ti store innvandrerspråk i Norge, og fungere som et oppslagsverk i opplæringen av elever med andre morsmål enn norsk. Det er ingen tvil om at behovet for en bok som Innvandreres morsmål er til stede, og Husby, som tidligere har skrevet gode, kortfattede framstillinger av somali, filipino og vietnamesisk fra et sammenlignende perspektiv, har et godt utgangspunkt for å ta på seg denne oppgaven.
PDF

Forfattere beholder opphavsretten og gir tidsskriftet rett til første publisering av arbeidet. En Creative Commons-lisens (CC BY-SA 4.0)  gir samtidig andre rett til å dele arbeidet med henvisning til arbeidets forfatter og at det først ble publisert i dette tidsskriftet.