Tore Nesset: Russiskstudentens beste venn. Elementær innføring i kasuslære.
PDF

Hvordan referere

Eriksen, P. K. (2011). Tore Nesset: Russiskstudentens beste venn. Elementær innføring i kasuslære. Norsk Lingvistisk Tidsskrift, 29(2). Hentet fra https://ojs.novus.no/index.php/NLT/article/view/202

Sammendrag

Å anmelde ei slik bok i faglitteraturen er som å anmelde ei barnebok iskjønnlitteraturen: Anmelderen har for lengst vokst ut av det lesersegmentetboka er mynta på. Med et hovedfag i russisk i bagasjen, og mange års erfaring med lesning av russiske tekster, stiller man med et ganske annet perspektiv på vanskelighetene og utfordringene i det russiske kasussystem enndet førsteårsstudenten i russisk gjør, og man har gjerne vondt for å minneseksakt hva man sjøl sleit med da kasusene skulle mestres i studiedagene.Med dette handicapet i mente vil jeg allikevel påstå at dette er en meget brabok, som holder det tittelen lover: Den kan bli din beste venn som russiskstudent.
PDF

Forfattere beholder opphavsretten og gir tidsskriftet rett til første publisering av arbeidet. En Creative Commons-lisens (CC BY-SA 4.0) gir samtidig andre rett til å dele arbeidet med henvisning til arbeidets forfatter og at det først ble publisert i dette tidsskriftet.