Jon Gunnar Jørgensen og Lars S. Vikør (red.): Nordiskfaget - tradisjon og fornying. Maal og Minne 100 år
PDF

Hvordan referere

Branmüller, K. (2012). Jon Gunnar Jørgensen og Lars S. Vikør (red.): Nordiskfaget - tradisjon og fornying. Maal og Minne 100 år. Norsk Lingvistisk Tidsskrift, 30(1). Hentet fra https://ojs.novus.no/index.php/NLT/article/view/192

Sammendrag

Meningen med denne boka er å markere hundreårsjubileet for tidsskriftet Maal og Minne (MM), som fylte år i 2009. I denne anledningen ble et symposium arrangert hvor de fleste av de her trykte artiklene ble holdt som foredrag. Dette seminaret ble arrangert av By-­målslaget, som utgir MM. Denne foreningen fikk også tre spesielle artikler i del II, som belyser dens historie og politikk. Del I, som inntar langt den største delen av boka, består av en kritisk re-­degjørelse for selve faget. Idéen om å gi en fyldig og omfattende statusbeskrivelse av faget er utmerket, og alene derfor lønner det seg å lese (eller kjøpe) denne boka.
PDF

Forfattere beholder opphavsretten og gir tidsskriftet rett til første publisering av arbeidet. En Creative Commons-lisens (CC BY-SA 4.0) gir samtidig andre rett til å dele arbeidet med henvisning til arbeidets forfatter og at det først ble publisert i dette tidsskriftet.