Tidlig språkutvikling hos et døvt barn avdøve foreldre
PDF

Hvordan referere

Slowikowska, B. (2011). Tidlig språkutvikling hos et døvt barn avdøve foreldre. Norsk Lingvistisk Tidsskrift, 29(1). Hentet fra https://ojs.novus.no/index.php/NLT/article/view/188

Sammendrag

Artikkelen er basert på en kasusstudie som presenterer hva som karakterisererden tidlige språkutviklingen hos en døv gutt med døve foreldre i perioden fra 8måneder til 18 måneder. Språket er norsk tegnspråk (NTS). Det blir presentertnoen eksempler på begynnelse til syntaks og til en narrativ tekst, men hoved-vekten er på de fonologiske og semantiske trekk i den leksikale utvikling. Utfra datamaterialet blir guttens utvikling sammenlignet med utviklingen hos tegn-språklige barn fra andre tegnspråk, hos talespråklige barn og med norske voksnedøves NTS. Utvalgte eksempler er transkribert, analysert og presentert i tabeller.
PDF

Forfattere beholder opphavsretten og gir tidsskriftet rett til første publisering av arbeidet. En Creative Commons-lisens (CC BY-SA 4.0) gir samtidig andre rett til å dele arbeidet med henvisning til arbeidets forfatter og at det først ble publisert i dette tidsskriftet.