Noen diskursmarkører i norsk tegnspråk
PDF

Hvordan referere

Halvorsen, R. P., & Amundsen, G. (2011). Noen diskursmarkører i norsk tegnspråk. Norsk Lingvistisk Tidsskrift, 29(1). Hentet fra https://ojs.novus.no/index.php/NLT/article/view/186

Sammendrag

Artikkelen bygger på to uavhengige studier av tekststruktur i norsk tegnspråk.Enkelte tegn som forekommer i tekstgrenser i datamaterialet i begge studiene,blir beskrevet og analysert. Tegnene opptrer i grensene mellom semantiske en-heter på ulike tekstnivåer og synes å dele og binde teksten sammen. Tekst-materialet er to monologer av teksttypene redegjørende sakprosa oggjenfortelling av bildefortelling. Det er valgt en diskursanalytisk tilnærmingmed kognitiv lingvistikk som overordnet forklaringsmodell. Det viktigste funneter at de undersøkte tegnene ser ut til å være diskursmarkører som påvirker flerementale skjemaer samtidig og er viktige for tekstens koherens.
PDF

Forfattere beholder opphavsretten og gir tidsskriftet rett til første publisering av arbeidet. En Creative Commons-lisens (CC BY-SA 4.0) gir samtidig andre rett til å dele arbeidet med henvisning til arbeidets forfatter og at det først ble publisert i dette tidsskriftet.