Norsk tegnspråk: helt norsk og veldigannerledes. Skisse av en ny beskrivelses-modell for norsk tegnspråk
PDF

Hvordan referere

Erlenkamp, S. (2011). Norsk tegnspråk: helt norsk og veldigannerledes. Skisse av en ny beskrivelses-modell for norsk tegnspråk. Norsk Lingvistisk Tidsskrift, 29(1). Hentet fra https://ojs.novus.no/index.php/NLT/article/view/182

Sammendrag

Artikkelen gir en kort presentasjon av en beskrivelsesmodell for norsk tegnspråksom har blitt utviklet det siste tiåret. Modellen tar utgangspunkt i at norsk tegn-språk gjør bruk av to ulike meningsdanningsmekanismer som i talespråkligkommunikasjon er fordelt på to kanaler: den oral-auditive kanalen og den ge-stuell-visuelle kanalen. Modellen er basert på antakelsen at disse to mekanis-mene danner grunnlaget for den språklige strukturen i norsk tegnspråk og at deinteragerer i et komplekst samspill hvor de ivaretar hver sin funksjon.
PDF

Forfattere beholder opphavsretten og gir tidsskriftet rett til første publisering av arbeidet. En Creative Commons-lisens (CC BY-SA 4.0) gir samtidig andre rett til å dele arbeidet med henvisning til arbeidets forfatter og at det først ble publisert i dette tidsskriftet.