Stoklund, Lerche Nielsen, Holmberg and Fellows-Jensen (eds.): Runes and their Secrets : Studies in runology
PDF

Hvordan referere

Seim, K. F. (2013). Stoklund, Lerche Nielsen, Holmberg and Fellows-Jensen (eds.): Runes and their Secrets : Studies in runology. Maal Og Minne, 101(2). Hentet fra https://ojs.novus.no/index.php/MOM/article/view/303

Sammendrag

- Til tross for hovedtittelen Runes and their Secrets-  er dette er ingen håndbok for den mystisk anlagte som ønsker å bli en av de innvidde, og den avslører ingen lokkende hemmeligheter om verken healing, livslykke eller spådomskunst ved hjelp av eksotiske skrifttegn. Derimot viser innholdslisten at disse "studies in runology" er en rekke artikler om til dels svært spesialiserte emner innenfor det vitenskapsfeltet som kalles runologi, og- forfatterne er mer eller mindre velkjente navn fra annen seriøs litteratur om runer. I tråd med boktittelspråket er de fleste artiklene på engelsk, men også et par er på tysk og én enslig på svensk. Artiklene presenterer og drøfter først og fremst et sprikende mangfold av problemer-  og mer eller mindre interessante spørsmål innenfor dette vitenskapsfeltet, samt nye fakta-  og resultater-  av egne empiriske undersøkelser. Det er det runologien beskjeftiger seg med, ikke med hemmeligheter . Det er derfor både misvisende og irriterende- (men kanskje antatt salgsfremmende?) med en slik tittel.

PDF

Forfattere beholder opphavsretten og gir tidsskriftet rett til første publisering av arbeidet. En Creative Commons-lisens (CC BY-SA 4.0)  gir samtidig andre rett til å dele arbeidet med henvisning til arbeidets forfatter og at det først ble publisert i dette tidsskriftet.